• 11.jpg
  • 12.jpg
  • 13 b.jpg
  • 13.jpg
  • bort j.jpg
  • bort kp szies.jpg
  • kp 2.jpg
  • nyri kp.jpg
  • nyri kp.png
  • profil2.jpg
  • profil kp.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • varr.jpg
  • varr5.jpg
  • varr7.jpg

Kedves Hövejiek!

Tisztelt lakosság!

 

A védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet alapján 2020. május 4. napjától– Budapest főváros és Pest megye kivételével – Magyarország területén a 71/2020.     (III. 27.) Korm. rendeletben meghatározott kijárási korlátozás megszűnik, helyébe az alábbiakban összefoglalt védelmi intézkedések lépnek.

 

A korábbiakkal megegyezően mindenki köteles más emberekkel a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és a másik embertől legalább 1,5 méter távolságot (a továbbiakban: védőtávolság) tartani.

 

Mindenki köteles üzletben történő vásárlás és tömegközlekedési eszközökön való tartózkodás során a szájat és az orrot eltakaró eszközt (például orvosi maszk, sál, kendő) viselni. Ezen intézkedés betartására kérjük, fordítsanak fokozott figyelmet. A rendelkezés megtartása érdekében tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az önkormányzat korábbi értesítése szerinti védőmaszkok továbbra is ingyen elvihetőek az önkormányzati hivatalból is. Kérjük, akinek szüksége van még maszkra, jelezze az önkormányzatnak!

 

Valamennyi üzlet nyitva tarthat és a vásárlók által látogatható.

 

Élelmiszerüzlet, drogéria, gyógyszertár, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet az alábbiak szerint látogatható:

·       a 65. életévét betöltött személyek ezen üzleteket kizárólag 9.00 óra és 12.00 óra közötti időszakban látogathatják, egyúttal

·       a 65. életévét be nem töltött személyek 9.00 óra és 12.00 óra közötti időszakban ezen üzletekben nem tartózkodhatnak, hanem kizárólag9.00 óra előtt, és 12.00 óra után.

 

A piacok nyitva tartásának és a 65. életévüket betöltött személyek általi látogatásának szabályait a polgármester önkormányzati rendeletben határozhatja meg.

 

A vendéglátó üzlet – így különösen az étterem, a kávézó, a cukrászda, a büfé, a presszó – kerthelyiségében vagy teraszán a tartózkodás és a megrendelt étel, illetve ital elfogyasztása megengedett. A vendéglátó üzleten belül – az ott foglalkoztatottak kivételével – tartózkodni tilos. Kivételt képez az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása.

 

A szolgáltatások (pl. fodrász, manikűrös, szolárium)szabadon bárki által igénybe vehetők, a szolgáltatás biztosítása céljából működő üzlet nyitva tarthat és látogatható.

 

A közterületek, parkok látogathatóak, de a védőtávolságot itt is meg kell tartani.

 

Nyitva tarthat és látogatható:

·       a strand,

·       a szabadtéri fürdő,

·       a szabadtéri múzeum,

·       az állatkert.

 

A védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosításáról valamennyi esetben a hely üzemeltetőjének kell gondoskodnia. A vendéglátó üzletben a védőtávolság betartását asztaltársaságonként kell érteni.

 

Szintén 2020. május 4. napjától vallási közösség szertartása, a polgári házasságkötés és temetés tartható, azonban – a házasuló felek kivételével – valamennyi esetben biztosítani kell a védőtávolság megtartását.

 

A felsőoktatási intézmény a hallgatók által a rektor döntése szerinti rendben, a védőtávolság megtartásával látogatható. A felsőoktatási intézmény kollégiuma hallgatók általi látogatása tilos.

 

A fenti védelmi intézkedések, valamint a védőtávolság megtartásához szükséges feltételek biztosítására vonatkozó szabályokmegszegése szabálysértésnek minősül, mely esetén a pénzbírságlegalacsonyabb összege ötezer forint, legmagasabb összege ötszázezer forint. A helyszíni bírság összege ötezer forinttól százezer forintig, a szabálysértés ismételt elkövetése esetén százötvenezer forintig terjed.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy az alábbi korlátozások a továbbiakban is hatályban maradnak:

·       rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni,

·       gyűlés helyszínén tartózkodás tilos,

·       az ott tartózkodók létszámától függetlenül, az ott foglalkoztatottak kivételével tilos a látogatása – többek között –

o   a könyvtárnak,

o   a mozinak,

o   az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartott eseménynek, függetlenül annak nyilvánosságától (színház, tánc-, zeneművészet).

 

A sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedésről szóló 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet alapján továbbá 2020. május 4. napjátólMagyarország egész területén

·       sportrendezvény – ideértve a lóversenyt is – nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható,

·       a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

 

Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

 

Hövej, 2020. május 1.

 

                                                         Tisztelettel:

 

                                                                                                    Horváth Istvánné

         polgármester

Megosztás

Hövej a Facebookon

colour style colour style colour style colour style