• 11.jpg
 • 12.jpg
 • 13 b.jpg
 • 13.jpg
 • bort j.jpg
 • bort kp szies.jpg
 • kp 2.jpg
 • nyri kp.jpg
 • nyri kp.png
 • profil2.jpg
 • profil kp.jpg
 • slide1.jpg
 • slide2.jpg
 • slide3.jpg
 • varr.jpg
 • varr5.jpg
 • varr7.jpg

Őszi dekoráció

Egy kis őszi dekor a hivatal előtt.

Fa figurákat készítette: Kissné Varga Veronika

Faültetés, Temető rendezés - önkéntesek segítségével

Szeretném megköszönni mindenkinek, aki segített tegnap a fák ültetésében - a gödrök kiásásától a szalagozásig, öntözésig, valamint a temetői hulladéktároló kiürítésében, a száraz növények elégetésében! Köszönöm, hogy ebben a Höveji Önkéntes Tűzoltóegyesület néhány tagja is aktívan részt vett!
Egyúttal sajnálattal tapasztaltuk, hogy vannak, akik a hulladéktárolóba otthonról hozott, háztartási hulladékokat is rendszeresen visznek. Cigarettás, kakaós, kávésdobozok, tisztítószeres dobozok tömege került elő, de találtunk csizmát, konyhai tárolót is.
Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a temetőbe kihelyezett kukába, illetve az épített hulladéktárolóba KIZÁRÓLAG TEMETŐI HULLADÉK kerülhet! (koszorúk, mécsesek, szárazvirágok, stb.)
Annak érdekében, hogy kiderüljön, kik helyeznek el illegálisan ott hulladékot, illetve, hogy ne kerüljön háztartási hulladék a temetőbe, kamerát helyezünk ki!
A kommunális hulladék gyűjtésének szabályait a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény és a települések önkormányzati rendeletei határozzák meg. A közszolgáltató feladata a kommunális hulladékgyűjtésre rendszeresített járatok törvényben foglaltak szerinti szervezése, a hulladék gyűjtése, kezelése és ártalmatlanítása. Az STKH minden héten elviszi a családi házak elé kihelyezett kukákat! Ha van olyan, akinek nincsen, az pedig minél előbb szerezze be, mivel KÖTELEZŐ!!!

 

Idősek napja 2023

„Velem voltál örömömben, velem voltál bajban.
Velem voltál, ha sírtam, velem, ha kacagtam.
Meséltél és meséltél, igazakat, szépet.
Kívántam, hogy a meséd sose érjen véget.
Mit adtam én cserébe?! Te azt sosem kérdted.
De talán a két szemem elárulta néked.” (Osvát Erzsébet)
Október elseje van, az Idősek világnapja. Köszöntjük mindazokat az embereket, akik hosszú élet munkáját, tapasztalatait tudják maguk mögött. Az ENSZ Közgyűlésének határozata alapján először 1990-ben rendezték meg az idősek világnapját, azóta minden évben ilyenkor emlékezünk meg a környezetünkben élő szépkorúakról.
„Ősi és érett kultúrákban az öregeket nem azért tisztelték, mert „fáradságos életükkel kiérdemelték”, nem is abból a józan előrelátásból, hogy „egyszer én is öreg leszek, s milyen jó lesz, ha nem hajítanak majd a szemétre!”, hanem azért mert a lélek még érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb, s az öregember, óriási élettapasztalatával, olyan értékeket jelenített meg, amely a fiatalabbak számára vonzó és kívánatos volt! (…) Az öregember akkoriban nem teher volt, hanem felbecsülhetetlen érték: nem azt nézték, milyen mulandó a teste, hanem, hogy ki lakik benne!” (Müller Péter)
Az Idősek Világnapja lehetőséget nyújt, hogy megköszönjük az idős embereknek mindazt, amit a társadalomért tesznek. Fontos elismernünk, amit életük során elértek és ránk hagynak. Elődeink alapjaira építkezünk, hogy egy jobb, értékesebb világot hagyjunk utódainknak mi is örökül. Segítségükkel ápoljuk hagyományainkat is.
Feladatunk, lehetővé tenni számukra az öregkorhoz méltó életet, támaszt nyújtani nekik a pihenés éveiben, vigyázni kell rájuk, segíteni őket, hogy a hosszú évek kemény munkája után örömteli életet élhessenek!
„Törődjél és szeress,
Mindenki azt mondja:
Hogy amennyit most adsz
Annyit kapsz majd vissza!” (M Legrand)
Érezzék, hogy nem hagyjuk magukra őket, hogy fontos részei életünknek. Felgyorsult világunkban sokszor pont azokra az emberekre nincs elég időnk, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá. Pedig a figyelem kijárna minden nap! Szüleink és nagyszüleink mosolya és gondoskodása rengeteg erőt sugároz felénk, kitartásuk, szeretetük felbecsülhetetlen kincs számunkra. Szeretettel gondoljuk rájuk nemcsak ezen a napon, hanem az év minden napján! Töltsünk minél több időt idős szeretteinkkel, ismerőseinkkel, gyűjtsünk olyan sok közös emléket, amennyit csak lehet!
E gondolatokkal kívánok Hövej minden szépkorú lakójának nagyon jó egészséget, hosszú boldog életet, s hogy még nagyon sokáig érezzék környezetük figyelmét, családjuk szeretetét!
Vargáné Molnár Zsuzsanna
polgármester
/A képviselő-testülettel idén is úgy döntöttünk, hogy ismét kiegészítjük a nyugdíjasok karácsonyi támogatását. Az ezzel kapcsolatos tájékoztatót mindenki megkapja majd!/

 

Vállalkozók a Berekben

A Kisalföldben megjelent cikk az eseményről.

Várjuk az önkéntes segítőket! 2023.09.30.

2023-ban is csatlakoztunk a Településfásítási Programhoz. Idén 10 db szivarfát igényeltünk és kaptunk. Ezeket a bolt előtti játszótérnél ültetjük el, hogy előbb-utóbb árnyékot tartsanak a gyerekeknek is.
A faültetés mellett szeretnénk megoldani a temetőben felgyülemlett hulladék problémáját is.
Egyúttal szeretnénk kérni a lakosságot, hogy a temetői kukába, illetve az épített hulladékgyűjtőbe ne szórjanak háztartási hulladékot! Oda kizárólag a temetőben keletkezet hulladékok kerülhetnek: száraz virágok, koszorúk, mécsesek, stb.!
A faültetést és egyéb munkálatokat szeptember 30-án, szombaton 9 órától tervezzük. Szeretettel várunk mindenkit, aki segíteni tud!
 

Változnak a hulladékszállítás időpontjai

Kedves Hövejiek!
Az STKH tájékoztatása a 2023. július 1-től aktuális hulladékgyűjtési időpontokról.
Szolgáltatási területük nagy részén változások történtek. Az átállást követő átmeneti időszakban (2 hét) a gyűjtési nap változása miatt esetlegesen elmaradt kommunális hulladékszállítást a következő héten pótolják, ha területileg illetékes ügyfélszolgálati irodákon keresztül jelzik ügyfeleink erre vonatkozó igényüket. Szelektív és zöldhulladékgyűjtés esetében ezt a következő havi gyűjtési napon tudják pótolni. Az edényeket és a zsákokat legkésőbb a gyűjtési napon reggel 5 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

Megbeszélés - a Nyárzáró programmal kapcsolatban

Szeretettel várunk mindenkit, aki ötletekkel, javaslatokkal, előkészületekkel és bármi egyébbel a megvalósítás során hozzá tudna járulni a Nyárzáró programunk sikeréhez!

 

Hőségriadó 2023.07.10-12.

Tájékoztató!

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve
2023. július 10. napján (hétfő) 00:00 órától 2023. július 12. napján (szerda) 24:00 óráig terjedő időszakra 2. fokú hőségriasztást rendelt el Magyarország egész területére.H

Sárvári kirándulásra várják a jelentkezőket

Kedves Höveji Nyugdíjasok!
A babóti Királyfa Nyugdíjasklub szeretettel várja a höveji nyugdíjasok jelentkezését is a kirándulásra!

Köszönetnyilvánítás

A rendőrség feladatai között szerepel, hogy védelmet nyújt az életet, a testi épséget, a vagyonbiztonságot közvetlenül fenyegető, vagy sértő cselekménnyel szemben, felvilágosítást és segítséget ad a rászorulónak, tiszteletben tartja és védelmezi az emberi méltóságot, óvja az ember jogait. Feladatának ellátása során együttműködik a helyi önkormányzati szervekkel is.
Ezt az együttműködést, segítséget köszöntük meg szerdán, a testületi ülés előtt körzeti megbízottunknak, Kapui Mihálynak.
Szerencsére Hövejen az elmúlt időszakban semmi kirívó eset nem történt, de köszönjük, hogy minden "apró-cseprő" dolog miatt is kereshetünk, számíthatunk Rád – szolgálati időben és azon túl is!
/A személyre szabott ajándékot, mint a korábbi években is Varga Veronika készítette/
 

Szúnyogirtás 2023.05.31.

Kedves Hövejiek!
A településen az országos központi szúnyoggyérítés a következőképpen alakul:
A földi kémiai védekezés 2023. május 31-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: június 01-02.
Felhasználásra kerülő készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
 

1. KREA-túra - a kreatív kirándulás :)

Kreatív, újrahasznosítós délutánra várunk minden kedves  érdeklődőt. 

 Környezetünk "egészsége" = a mi egészségünk! Óvjuk hát!

 

Kerekítő Baba-Mama foglalkozás Hövejen

 

A kerekítő foglalkozások felelevenítik a népi mondókákat, ölbeli játékokat, népdalkincsünket, népi gyermekdalainkat. Előtérben vannak a népköltészet kincsei, az ölbeli játékok, az érzelmi biztonság, a korai kötődés, a művészeti nevelés.

Már lehet jelentkezni az Alkotó-táborba!

A nagy érdeklődésre való tekintettel Alkotó tábort indítunk nyár elején.
Már lehet jelentkezni!
 

 részletekért kattints ide

Hövej a Facebookon

colour style colour style colour style colour style