• 10.jpg
 • 11 b.jpg
 • 11.jpg
 • 12 a.jpg
 • 12.jpg
 • 13 b.jpg
 • 13.jpg
 • bort j.jpg
 • bort kp szies.jpg
 • kp 2.jpg
 • nyri kp.jpg
 • nyri kp.png
 • slide1.jpg
 • slide2.jpg
 • slide3.jpg
 • varr.jpg
 • varr5.jpg
 • varr7.jpg

Avar és kerti hulladék égetése

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot!

A kiszárított avart és kerti hulladékot március 1-től május 1-ig, illetve szeptember 1-től december 1-ig hétfőtől szombatig 8.00 és 18.00 óra között lehet elégetni.

Vasárnap és ünnepnap égetni tilos!

Hoffer Dániel Háziorvos tájékoztatója

Tisztelt himodi és höveji Pácienseink!

A koronavírus okozta világjárvány kapcsán elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel kérjük az alábbiak áttanulmányozását, tudomásul vételét!

A rendelési idők a veszélyhelyzet feloldásáig változnak:

Hétfő: 12.30 – 15.00 HIMOD
Kedd: 12.30 – 13.30 HÖVEJ
Csütörtök: 13.00 – 15.30 HIMOD
Péntek: 7.00 – 08.30 HÖVEJ
A tanácsadás a veszélyhelyzet

Az orvos-beteg találkozások számának csökkentése érdekében:
Nem kell a szakorvosi javaslatokat meghosszabbítani, új javaslatot a rendelőben behozni, mert azok érvényesek a veszélyhelyzet megszűnésétől számított 90 napig!
Nem kell jogosítványt hosszabbítani, mert azok érvényesek a veszélyhelyzet megszűnésétől számított 15 napig!
Leletbemutatás miatt ne jöjjenek a rendelőbe! A leletek nagy részét az EESZT-n látjuk, telefonáljanak és telefonon megkonzultáljuk a leletet. Jönni csak akkor kell személyesen, ha a lelet miatt további, csak személyesen intézhető teendő van!
Rendszeres gyógyszer íratása miatt ne jöjjenek a rendelőbe, csak kérjék azt telefonon. E-recept formájában felküldjük a központi szerverre és bárki kiválthatja a papír alapú recept nélkül is. Bárki, bárkiét, meghatalmazás nem kell (csak a beteg TAJ száma és a kiváltó személyi igazolványa)!
Enyhe panaszok miatt ne jöjjenek a rendelőbe, telefonáljanak! Megpróbálunk telefonon segíteni. Ha nem megy, csak akkor jöjjenek!
Ha koronavírus fertőzésre gyanús valaki, az semmiképp ne jöjjön a rendelőbe, hívjon telefonon! A további teendőket telefonon megbeszéljük.
A rendelésen igyekszünk elkülöníteni a fertőző és nem fertőző betegeket. Ennek érdekében a fertőzőbetegség tüneteit nem mutató betegek a rendelés első felében jöjjenek! A lázas, köhögő, torokfájással küszködő, náthás, mellkas-vagy hátfájdalommal rendelkező betegek pedig a rendelés második felében tudnak jönni! Az ő számukra mosható textil maszkot biztosítunk, ennek viselése a váróban és a vizsgálat alatt is folyamatosan kötelező!
A rendelő ajtaját bezárjuk, a váróba 10 percenként, kis csoportokban engedjük be a betegeket!
A rendelésre egyedül jöjjenek, csak szükség esetén hozzanak kísérőt!
Terhesek mielőtt elindulnának, telefonon konzultáljunk.
Gyermek tanácsadás nincs, védőoltás beadása előre egyeztetett időben, helyen történik.

Hivatalos információnak, tanácsnak csak az Operatív Törzs, az ÁNTSZ, az OMSZ és az egyéb illetékes állami szervek által közölt információkat tekintsék, azok szerint járjanak el! A szomszéd, ismerős, barát, Facebook, enmindentjobbandutok.net és hasonló oldalak nem tekinthetőek hivatalos információ forrásnak!!!

Továbbra is mindenkit ellátunk! A kérés viszont az, hogy mielőtt elindulnának a rendelőbe, telefonáljanak, és csak akkor jöjjenek, ha telefonon a probléma nem megoldható!
A megnövekedett telefonforgalom miatt türelmüket kérjük!

Himod, 2020. 03. 17.

Mindenki nagyon vigyázzon magára és legalább annyira a másikra is! Különösen az idősekre és a krónikus betegekre!

#maradjotthon

Vérvétel, leletkiadás eljárási rendje Kapuváron

Tisztelt Betegek!
Szeretnénk kérni, hogy saját maguk és családtagjaik védelmében tartsák be a szabályokat, csak is kizárólag sürgős, indokolt esetben jöjjenek vérvételre! Kérjük hívják fel idősebb rokonaik figyelmét is erre!
Köszönjük.
/A beutalók nem járnak le 3 hónap után!/

Avar és kerti hulladék égetéséről,

értesítjük a Tisztelt Lakosságot!

A kiszárított avart és kerti hulladékot március 1-től május 1-ig, illetve szeptember 1-től december 1-ig hétfőtől szombatig 8.00 és 18.00 óra között lehet elégetni. Vasárnap és ünnepnap égetni tilos!

 

Kedves Véradók!

Elismerés és köszönet az önzetlen véradóknak, akik vérükkel támogatják mások egészségét. 

Kedves Hövejiek! Köszönjük a részvételt a nemes cselekedetet.

Karácsonyra készülünk

Csütörtöki napokon élettel telik meg faluházunk, mikor nyugdíjasaink és a fiatalabb generáció képviselői, a dalkör tagjai találkoznak. Anda Lászlóné a nyugdíjas klub eddigi fennállása óta, minden jelentősebb személyes és közös ünnepről, világi illetve egyházi eseményről megemlékezik. Az adventi gyertyagyújtásnak, a karácsonyi készülődésnek hagyománya van a klub életében. Karácsony szellemében az ünnepi műsorra készülnek, a Höveji Csipke Nyugdíjas Klub és Dalkör tagjai. A próbákon felcsendülnek azok a szép adventi és karácsonyi énekek, melyek szebbé, meghittebbé teszik az ünnepvárást.

BÉCSBEN A HÖVEJI CSIPKE

Az osztrák fővárosban tekinthették meg az érdeklődők Kiemelkedő Nemzeti Értékünket, 2019. november 20-án. 30 éve szabadon mottóval a Bécsi Magyar Nagykövetség különféle programokkal teszi tiszteletét, a 30 évvel ezelőtti történelmi határnyitás emléke előtt. A nagykövetség rendezvénysorozatán a  hungarikumok mellett a  gasztronómia, az iparművészet és a divat területéről származó termékekkel ismerkedhettek meg az esemény vendégei. A rendezvényt német nyelvű könyvbemutató zárta. és V. Németh  Zsolt a Kiemelkedő Nemzeti Értékek Felügyeletéért Felelős Miniszteri Biztos köszöntötte a meghívott vendégeket.

A jeles eseményen Bécsben székelő diplomáciai testület diplomatái, nemzetközi szervezetek vezetői, az osztrák politikai, kulturális és gazdasági élet vezetői vettek részt.

A programot a 30 éve szabadon elnevezésű rendezvénysorozat keretében szervezték a Magyar Nemzeti Értékek Napjához kapcsolódóan. Hövej Község Önkormányzatát Horváth Istvánné polgármester asszony képviselte. Höveji Csipkevarrók Köre részéről, Szekeresné Czimmerman Ilona elnök, Varga Józsefné és Horváth Miklósné csipkevarrók vettek részt a rendezvényen. A bécsi nagykövetségen a höveji csipkét egy mini kiállítás keretében tekinthették meg a rendezvény résztvevői.  A csipkevarró bemutató alkalmával pedig élőben is figyelemmel lehetett kísérni a höveji csipkevarrás folyamatát.

Majd a divat világába kalauzolták a jelenlévő vendégeket. A“By Me"  Divatszalon kézzel hímzett, kalocsai és matyó mintás, halasi és höveji csipke alkalmi kollekcióit vonultatták fel, nagy sikerrel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tájékoztató

Település

Letölthető dokumentumok:
Download this file (Hovej_banya_partnersegire.pdf)Hovej_banya_partnersegire.pdf[ ]3916 Kb

Mindenszentek napja

A mindenszentek vagy mindenszentek napja (röviden mindszent; latinul Festum Omnium Sanctorum) a keresztények ünnepe, az üdvözült lelkek emléknapja, melyet a katolikus keresztény világ november 1-jén tart.

„Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,

Hiába szállnak árnyak, álmok, évek…” /Juhász Gyula/

 

A fenti sorral emlékezzünk elhunyt szeretteinkre.

 

Alkategóriák

Hövej a Facebookon

colour style colour style colour style colour style